Waar ging het mis met Gert?

U kent hem misschien wel. Gert. Gert, de Koning van de Watergolf. Gert,de baas van Samson; de pratende bobtail, die, aldus Wikipedia, “voortdurend ‘moeilijke’ woorden verkeerd uitspreekt“. Zijn baasje Gert corrigeert hem dan elke keer en dat is dus enórm lachen. Want die ‘moeilijke’ woorden, die zijn helemaal niet moeilijk, die hond is gewoon niet zo slim. Maar afijn. Zit geen greintje kwaad in, in die Gert.

Denkt u.

Want de laatste jaren is Gert van koers veranderd. Samson is dood, of zit in het asiel. Of misschien dat Octaaf de Bolle hem mee naar huis heeft gekregen met zijn geruite plaid, etensbak en de riem, wie zal het zeggen. Gert heeft namelijk iets belangrijkers te doen tegenwoordig. Die houdt zich bezig met meisjes. Met meisjes en kleine kindjes. En zoals dat wel vaker gaat met gewatergolfde mannen die beginnen met een grote harige hond maar andere soorten ontdekken:  dat loopt gierend uit de klauwen.

En zo komt het dat je op een goede ochtend je zoon van 2 nietsvermoedend voor de tv plant. Dat je kusjesdag uitspreekt als kusjesdag en niet als kutjesdag is, dat had je al een keer uitgelegd. Maar daar kan die beste Gert óók niets aan doen.

Ik dacht even dan zoonlief op de zap was gaan zitten. En per ongeluk naar Private Spice of Playboytv was gezapt. Of geheel expres naar Private Spice of Playboytv was gezapt natuurlijk, ware het niet dat we het abonnement te duur vonden en ik bovendien horendol werd van de hele dag Eredivisie Live. Dat maakte het zappen naar een pornokanaal om 8 uur ‘s ochtends enigszins onwaarschijnlijk. En, toegegeven, het zijn best leuke meiden, die Karen, Kristel en Kathleen – die inmiddels Josje heet -, maar om er nou een wild erotische film mee te maken?

Maar voorzien van een kekke zappelin in de rechter bovenhoek schalde door de woonkamer:

Hittegolf, in de stad
Jongens en meisjes dansen
Door de straten
Lekker uitgelaten

Ik wil jou, jij wil mij
Ik weet een plekje waar ze
Ons niet vinden
Jij mag me verslinden

Doe het héél zachtjes
Geen kreetjes en geen lachjes
Héél zachtjes
’t Wordt een leuke zomer
Lieve mooie dromen (I’m gonna getcha!)

Die Gert toch.

Je begrijpt ineens waarom die K3-concerten zo goed bezocht worden door vaders.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Daan schreef:

    K3 was eerst bedoeld voor pubermeisjes en jongens, vandaar dat de teksten van de eerste liedjes misschien ietwat ongeschikt lijken voor de huidige doelgroep.. Mijn dochter zong op haar zesde toch al liever Lady Gaga, gelukkig is haar kennis van de engelse taal nog niet zover..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s