Willem Wees Welkom!

ImageLieve Willem,

Het duurt nog even, maar jij bent er ongetwijfeld al reuzedruk mee: Koningsdag. Je eerste Koningsdag! Begrijpelijk dat je voor zo’n eerste – toch een stukje personal branding – hebt gekozen voor ons pittoreske Amstelveen. En goed, voor de Rijp. Wat daar pittoresk aan is heb ik nog nooit begrepen.

Ook wij Amstelveners zijn uiteraard enorm verheugd met je komst. En vooruit, met die van de Mevrouw, want laten we eerlijk wezen: die Koningsdag is voor ons eigenlijk gewoon een slappe smoes om je vrouw in het echt te zien. Wat ons betreft gaan jij en de dochters een middagje film kijken, dan redden wij ons wel met Max. Maar dat zeggen we natuurlijk niet hardop.

Daarnaast is zo’n Koningsdag is voor ons natuurlijk één groot feest der Citymarketing. Volgens het persbericht moet “Koningsdag vooral een feest voor en door Amstelveners worden, waarbij Nederland een aantrekkelijk beeld van Amstelveen moet krijgen”. En reken maar dat we mooie dingen hebben, hier in de appendix van Amsterdam!

Wat we vooral willen laten zien, is ons groene geweten. We hebben een heus bos en allerhande unieke biotopische parken. Honden kunnen langs iedere sloot meters groen volkakken en ook qua polder komen we niets tekort.

Wat betreft het ‘voor en door de Amstelveners’-element laten we je graag onze Amsterdamseweg zien Daar zitten wij des ochtends op gezellige kleedjes en verplaatsen we ons ’s middags massaal naar Abina. Want ja, als je de Amstelveense volksziel zoekt, heb je die met zongebruinde volkszangers en meters bier wel gelijk in één keer te pakken.

Dat alles, het groen en onze gezelligheid, willen wij je meegeven, Willem. En daarom wordt er ongetwijfeld een mooie route voor je bedacht. Ik gok dat je eerst in een rechte lijn de Rembrandtweg mag afzakken. Niet omdat die gezellig is, in tegendeel, maar wie weet denken de kijkers voor de tv wel dat Rembrandt en Amstelveen iets gemeenschappelijk hebben. Qua Citymarketing.

Daarna verwelkomen we je graag op ons Stadsplein. Dat groen moet je er zelf even bij verzinnen, maar als de mensen voor de tv goed kijken zien ze wel de keur aan unieke winkels die we hier hebben, zoals de Bijenkorf, de C&A en de HEMA.

Oh, en pas op dat je op het Stadsplein niet struikelt over de scooters.

Tot snel!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s