De Posterparade

ImageHeeft u ze al gezien? Vast. Je kunt geen straathoek passeren of je wordt smachtend aangestaard of vermanend toegesproken. Verkiezingsposters. Allemaal wild creatieve uitspattingen om ons, onwelwillende burgers, aan te sporen om toch astjeblíeft te stemmen.

Zo heeft de  VVD speciaal voor Amstelveen een poster laten maken. Daar zijn ze heel trots op, want om te benadrukken dat het niet ‘zomaar een landelijke poster is’, hebben ze Voor Amstelveen voor u onderstreept met een dikke oranje lijn. Vindt u dat ook zo aardig? Of heeft u moeite met lezen? Stem dan VVD.

De PvdA is Samen voor Amstelveen. Ze bedoelen vast ‘Samen met al deze andere gezellige partijen om ons heen’, want de lijsttrekker staat er verdomd alleen op. Wat dat betreft hadden VVD en PvdA beter van leus kunnen ruilen. Of een poster kunnen delen, als we dan tóch dingen samen willen doen…

D66 wil “NU VOORUIT”. Een mooie richting, vooruit, al vraag ik me wel angstvalig af welke kant ze de vorige keer dan opgingen. Achteruit? In een rondje? (“Jongens, de vorige keer met dat diagonaal, dat was niks. Waarom gaan we dit keer niet vóóruit?”) De poster van Groen Links lijkt verdacht op de Mona Lisa; qua glimlach. Axel Boomgaars heeft u allen uitgenodigd om bij hem thuis te komen eten, maar kan stiekem vast helemaal niet koken. Zo’n glimlach. De SP heeft volgens mij de poster van de vorige keer genomen. Maar de SP zal dan ook wel tegen posters zijn, zoals de SP tegen alles is. Bent u ook Tegen Alles? Stem dan SP.

Het CDA is vernieuwend én vertrouwd. Het vertrouwde zit hem in het CDA logo, het vernieuwende in de door de stagiair bijgeshopte tekstballon waarin ‘vernieuwend en vertrouwd’ staat. Gok ik. En wat betreft CU is het jammer dat Bert de Pijper geen lijsttrekker is. Niet alleen zou die het enig doen op een poster, maar we hadden ook één van zijn gezellige tweets als “Tegen de 24-uurseconomie! Voor de menselijke maat! Stem ChristenUnie!” (of een van de 10000 varianten daarop) op kunnen zetten.

Die van de OcA past uitstekend bij de doelgroep. Hij is schreeuwend oranje met een handige ogentest: ziet u de A en de C in de O? Nee? Gefeliciteerd, u mag op ons stemmen!

Maar het hoogtepunt van alle posterpracht hangt toch in het midden. Ik weet zeker dat er, als je er aan krabt, de geur van warme koffie en gebakjes vanaf komt. Het is duidelijk: wilt u iedere week Tros Muziekfeest op het Plein of houdt u van van Kooten & De Bie? Dan stemt u BBA.

Zo. Nu bent u er uit hè? Mooi zo. Stemmen dan, de negentiende. Wat niet stemmen, dat is voor watjes.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s