Cursus Zakmanagement voor de Kakmadame

ImageLieve Burberrymevrouw,

We kennen elkaar nu al een tijdje van de groenstrook. U doet daar dingen met ballen en ik probeer twee peuters langs uw viervoeter te manoeuvreren. En oké, langs allemaal hondendrollen. Maar die zijn uiteraard niet van úw viervoeter. U bent immers keurig, dus alles wat uit uw viervoeter komt verdwijnt linea recta de Hondenhalte in, nietwaar?

Niet waar.

Nu hou ik van honden en stiekem ook wel een beetje van u, na al die tijd. Ik zie u altijd zichtbaar worstelen met de poepkwestie, dus graag bied ik u mijn jarenlange kynologische kennis en kunde aan, zodat u ook weer ontspannen loopt.

Kijk, een poepende hond is gênant, dat snappen wij allemaal. En voor u als keurige mevrouw is het dan helemaal een opgave om in uw waarde te blijven, tijdens de kak. Want hoe gedraag je je als je hond – bij voorkeur midden op de stoep of naast een vol schoolplein – begint te poepen? Helemaal wanneer je eigenlijk helemaal niet voornemens bent de hele zooi op te ruimen, maar ook geen verlies aan decorum wilt lijden, zoals u? Een lastig vraagstuk, dat is het.

Het beste neemt u een zakje. Bijvoorbeeld zo’n kekke kartonnen I Love My Dog-zak die om de 2 meter gratis worden verstrekt door de gemeente. Nu is het mijzelf nimmer gelukt een drol in het vouwsel te krijgen zonder dat een goed gedeelte op mijn jas/handen/schoenen belandde, dus misschien dat een mooie plastic boterhamzak ook voor u beter werkt.

Afijn, die zak, die kunt u met veel misbaar tevoorschijn toveren zodra uw lieverd in de zithouding schiet. U wappert hem met veel aplomb in de lucht en laat zo laten zien dat u een über-verantwoordelijke hondenbaas ben die heus snapt dat mensen niet van hondenpoep houden. Wij, de mensen van Amstelveen, zullen u dan vriendelijk toeknikken.

Vervolgens kunt u dan concluderen dat er eigenlijk maar een heel klein rottig drolletje uit Benji is gekomen. Of een nat kwakje, wat je met geen goed fatsoen in een zakje krijgt. Dan moet je gaan schrapen en voor je het weet zit de hele stoep onder groenbruine klodders terwijl je zakje nog nagenoeg leeg is. Bovendien zitten er in een doorsnee boterhamzakje ontelbaar veel minuscule luchtgaatjes wat bijzonder onhandig kan zijn.

Wappert u dus gerust een minuut of tien met uw zak, tot Benji is uitgekakt. Dan kunt u schichtig om zich heenkijken om, als niemand het ziet, de zak weer kraakhelder in uw zak te steken en uw weg te vervolgen. Wij zullen het dan dankbaar onder onze schoenen mee huiswaarts nemen en het daar voor u door de gootsteen boenen. Want hondenpoep? Ook dat lossen we samen wel op.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. betekst schreef:

    Hihihi en dan vraag ik menu af … Hoe gaat het met de cursus kakmanagement voor de zakmadame?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s