Geachte mevrouw de burgemeester(in/es?),

on

ImageOf mogen we al lieve Mirjam zeggen? Hoe het ook zij, welkom in Amstelveen! We hadden stiekem al op een meisje gehoopt, want ondanks dat iedereen natuurlijk vreselijk gelijk is enzo, zijn meisjes natuurlijk in alles beter. Dat weet ik, dat weet u en gelukkig wist de ontzettend geheimzinnige vertrouwenscommissie dat ook.

Maar wélk meisje het zou worden, daar waren we met z’n allen reuze benieuwd naar. Toegegeven, we hadden stiekem een beetje op Gerdi Verbeet gehoopt en moesten heel hard Googelen toen het bekend werd, maar gelukkig (voor de mannen) bestaat er ook Google Afbeeldingen. En nu zijn we met z’n allen bijzonder vereerd dat we de – volgens velen – knapste burgemeester van de regio hebben (diezelfde opmerking was over een man natuurlijk nooit gemaakt, maar dat terzijde). Wat dan ook weer niet zo moeilijk is, naast Eberhard van der Laan.

Maar goed, lieve Mirjam, toch even een kleine introductie in het Amstelveense, want wie tegenover het Oude Dorp komt te werken, kan zomaar denken dat het hier een bruisend, gezellig oord betreft.

We hopen wel dat je weet wat je doet, want je vertrekt toch een beetje van Stichtse Vecht naar een vechtend gesticht, als je het recente nieuws mag geloven. Zo wordt hier gemiddeld 1 keer per maand iemand omgelegd, variërend van een onschuldige koe tot een keur aan andere rundsoorten. De laatste was een topcrimineel met een meisjesnaam. Gwenette heten als opperboef en dan ook nog aan je einde komen in Amstelveen, zo had die arme jongen het zich vast ook niet voorgesteld. Daar moet je toch maar mee weten te dealen (haha, woordgrapje), als burgemeester.

En ook qua burgemeesterschap zelf zijn de verwachtingen nu natuurlijk hooggespannen, want ook op dat vlak hebben wij een wat dubieuze reputatie de laatste tijd. Zo deed onze interim burgervader op Koningsdag wat wij allen – man of vrouw – ook eigenlijk willen doen: uitgebreid aan de billen van Maxima zitten. Zelf zitten wij Amstelveners niet zo met The Royal Bum kwestie hoor, het was bijzonder goed voor onze Citymarketing. Er is nog nooit zo vaak in het Spaans over Amstelveen getwitterd. Nee, wat dat gedoe betreft hadden we eerder verwacht dat Onno Hoes was aangenomen.

Nee, het is duidelijk Mirjam: alleen iemand met ballen kan deze zware taak aan. En daarom wensen we je alle goeds en veel wijsheid en plezier in ons mooie/saaie/wilde (doorhalen wat niet van toepassing is) dorp!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s