Het Dorp leeft, leve het Dorp!

on

securedownload-6Toegegeven, dat hele wonen in Amstelveen was niet mijn idee. Amsterdam was een optie. Of Haarlem. Of een ander bruisend oord met cultuur en gezelligheid. Of gewoon een écht dorp, waar de mensen elkaar nog gedag zeggen. Maar Amstelveen? Daaraan kleeft toch een beetje het aura van huidskleurige lippenstift, strakke witte broeken, Rivièra Maison, gouden accessoires en een desolaat stadsplein. Om over Gerard Joling nog maar niet te spreken.

Maar rammelende eierstokken doen rare dingen met een mens. En aangezien die ‘typische jarendertigwoning met authentieke details’ enkel in Oost-Groningen voor een startersprijs was te verkrijgen (Oost-Groningen is enig hoor, maar het is zo’n end rijden iedere ochtend), belandden wij een goede 7 jaar geleden in Amstelveen. In een authentieke doorzonwoning met authentieke details zoals ramen voor én achter.

Om onszelf toch voor te houden dat we de stad nog niet hadden verlaten, kozen we voor Amstelveen-Noord. Zodat we op de Franse camping gewoon ontzettend hip konden blijven zeggen ‘yeah, we live in the suburb of Amsterdam, we can go there by bike in a wip” (maar dan in het Frans en met pleerol onder de arm, zo u begrijpt).

Het is een fijn gevoel hoor, dat de Echte Wereld zich op fietsafstand bevindt, maar zoals dat gaat in een doorzonwoning (en met kinderen), je zakt onbedoeld toch langzaam weg in het moeras van Suburbia. Wat óók geen enkel probleem is, zolang The Voice of Holland vrijdagavond maar op tv is.

En zo woonden wij jarenlang op feestjes en partijen ‘in Amstelveen maar echt op stéén-worp-af-stand van Amsterdam’. Waar het fijn woont, maar het Stadsplein bruist als een doodgeslagen glas bier. Of je moet van Tros Muziekfeest op het plein en huidskleurige lippenstift houden.

Maar voor eenieder van u die zich ook in de weekenden steevast verveeld afvraagt “waarom het ooit toch ook alweer Amstelveen moest worden”, er is hoop! Dat hele Stadsplein moeten we gewoon maar opgeven met z’n allen. Maar wie daar met een grote boog om- of overheen fietst, komt terecht in het Oude Dorp. Met leuke kroegjes en restaurantjes en met steeds meer leuke kroegjes en restaurantjes. Nee, voor Amsterdam hoef je tegenwoordig Amstelveen niet meer uit. Misschien ben ik degene die wakker is geworden, maar volgens mij is het Dorp het zelf.

En zo zal ik de komende zomer op de camping memoreren “I live in Amstelveen, please come by when you’re in Amsterdam!”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s