Prullenbak

Het is ook lastig hoor, met een beetje fantasie en kleurenblindheid zou je inderdaad zómaar kunnen denken dat het brievenbussen zijn. Maar die blauwe dingen met zo’n gleuf erin die ongeveer om de 3 meter door heel Amstelveen staan verspreid: dat zijn dus prullenbakken. Surprise!

Ik snap best dat u, koningin van het krapzittend lycra die uit de McDonalds kwam, dat niet zag. U had het veel te druk. En het ís ook een onmogelijke opgave, lopend een vrachtvoorraad snackbarvoer wegwerken en bellen tegelijk. Applaus daarvoor, dat ten eerste. Dat u het hele assortiment McDonalds verpakkingsmateriaal plompverloren uit uw handen liet vallen zodra het op was, begrijp ik volkomen, twee meter omlopen naar de prullenbak is immers ook een enorme klus als je rokend een buggy moet duwen. Wel geweldig bedankt dat u ook de servetjes op straat gooide, ‘t is toch fijn de fritessaus van je vingers te kunnen vegen na het opruimen.

En ook jullie, lieve bakfietsouders; het zij jullie vergeven. Het was inderdaad een énig idee om Roderickjes verjaardag in die idyllische natuurspeeltuin nét over de stadsgrens te vieren. Waar je onder het genot van een exquise barbecue en onmetelijke hoeveelheden rosé met de vrinden kunt mijmeren ‘dat dit echt nog een onontdekt stukje natuur is waar de kids naar hartenlust kunnen ravotten’. En waar je vervolgens naar hartenlust je volledige barbecue kunt achterlaten omdat je geen zin hebt om al die zooi weer in je bakfiets te laden. Bovendien stinken die afgekloven gamba’s heel erg, en voor je het weet kom je nog maanden met je meurende bakfiets bij de Roelof Venema aan. Dat moet je niet willen.

Maar godzijdank opent de burgemeester in de strijd tegen het zwerfvuil volgende week de eerste Rivièra Maison Cadeau in het Stadshart. Ook Rivièra Maison is begaan met mensen die moeite hebben met het herkennen van voorwerpen en daarom zetten ze op al hun spullen wat het is of wat er in moet. ‘Magazines’, ‘Wine’ of gewoon ‘Home’, voor wie moeite heeft zijn eigen huis te herkennen. Ik stel dan ook voor dat Rivièra Maison heel Amstelveen voorziet van nieuwe rotan prullenbakken met daarop in krullerige letters ‘Prullenbak’. Dan worden we vast de groenste gemeente van het land.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s