Nationale Doorrijweek

foto 1Ja u dácht dat dit de week van de opening van het Culturele Seizoen was hè? Dat was het ook, maar naast al die feestelijkheden waren er nog een hoop andere hoogtepunten. Zo was het afgelopen vrijdag de Dag van de Scheiding (van mensen, niet van afval) en was er nóg een belangrijk themafeest: Nationale Doorrijweek.

In Amstelveen werd daar massaal gehoor aan gegeven. Zo werd op de Lindenlaan een oude mevrouw van haar fiets gereden door een SUV die fluks doorreed. Kijk, die vierwielaandrijving heb je hier in de Amstelveense jungle natuurlijk hárd nodig om midden over al die rotondes heen te walsen – zo’n oude dame voel je amper in een auto die gemaakt is voor de olifantenjacht. Het enige waar SUV’s niet zo goed tegen kunnen is schuldgevoel: de doorrijder heeft zich inmiddels gemeld.

Dit is dus alleen nog een oproep voor eigenaar van de – vermoedelijk zilvergrijze – Peugeot. Ik vind het erg naar voor u wat er is gebeurd. Niet goed kunnen rijden is (ik weet er alles van) al vervelend. Om dan ook nog in een kaarsrechte 50-kilometerstraat in slapend Amstelveen-Noord de auto niet op de weg te kunnen houden, dat moet ondraaglijk gênant zijn.

Geheel begrijpelijk dus dat u, na het in puin rijden van de geparkeerde auto van mijn buurman afgelopen donderdagnacht, snel doorreed. U bent alleen uw wieldop, een staaf, flarden autoplastic en wat onderdelen vergeten en nu kan ik me voorstellen dat u zich een éxtra schaamt, in uw gehalveerde Peugeot. Misschien bent u wel bang om zich te melden omdat u veel te hard reed, maar dat geeft niet in onze straat. Daar hebben wij als buurt een goed jaar geleden al massaal een petitie voor ingediend en volgens onze volksvertegenwoordigers is zulks helemaal niet aan de orde. Godzijdank!

Beste Peugeotrijder, Nationale Doorrijweek is inmiddels weer voorbij en we hebben alles netjes bewaard, dus u mag het komen afhalen. U kunt gewoon op het plekje van de buurman parkeren, want diens auto ligt inmiddels op het kerkhof. Met plakband kunnen we er vast iets van maken. En anders koopt u gewoon een SUV, want die kunnen tegen een stootje. Meldt u zich even?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s