Burgemeester van Wakker Nederland in Slapend Amstelveen

bmselfieGeachte mevrouw van ‘t Veld, of zal ik zeggen: waarde collega!? Het is nog geen 3 maanden geleden dat we elkaar voor het laatst spraken. Of ‘spraken’, u hield uw installatietoespraak en ik luisterde (en maakte uiteraard een selfie). Mooie woorden waren dat, “Boven de partijen staan en de strategische koers van onze gemeente bewaken. Burgemeester van iedereen zijn. Dat is mijn passie en waar ik voor sta”.

Wat kan er veel gebeuren in zo’n zomerreces hè? Want vorige week kondigde u de eerste nevenfunctie aan: lid van de Raad van Toezicht van WNL. WNL, de omroep van de Telegraaf, die zichzelf aanprijst als: “een nieuwe omroep voor hard werkend Nederland… burgers rechts in het midden moeten zich er ook thuis kunnen voelen”.

Op zich is het erg creatief bedacht, om in slaapstad Amstelveen als eerste bijbaan toe te treden tot de omroep van Wakker Nederland. Ik zelf associeer een expliciet rechts georiënteerde omroep voor ‘de hardwerkende medemens’ alleen niet zo met een burgemeester van iedereen die boven de partijen staat. Van alle denkbare bijbanen in de zorg of het maatschappelijke, sociale of culturele domein is dit toch wel een onhandige, voor wie zich nog midden in het proces van personal branding als nieuwe onpartijdig burgermoeder bevindt.

En ik weet het, een Raad van Toezicht is er om de zakelijke kant van een omroep in de gaten te houden en niet de programmering. Maar u doet het naar eigen zeggen júist omdat er zo “mogelijkheden zijn om een bijdrage te leveren aan een journalistieke benadering, die politiek en bestuur meer toegankelijk en transparant maakt…Daarnaast is het een netwerk waar Amstelveen voordeel bij kan halen”. De media zijn er om de politiek te controleren, wij hebben nu een burgemeester die de media controleert. Als burger wil ik eigenlijk helemaal geen voordeel van een burgemeester die nauwe banden heeft met de media, van welke kleur dan ook.

Maar ja, de fractievoorzitters hebben ingestemd. En al ben ik dólbenieuwd of dat ook zo was geweest wanneer u naar de VARA was gegaan, 90% van de Amstelveners zal er geen seconde wakker van liggen (haha, woordgrapje). Die interesseren zich niet in gemeentepolitiek omdat dat ‘toch altijd teleurstelt’. Geef ze eens ongelijk…

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. nico schreef:

    Geertje, ben jij ook burgemeester?, nu jij van waarde collega in je artikel spreekt over de Amstelveense Burgemeester.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s