Amstelveen: daar wil je heen!

lonelyplanetamstelveenDe VVD wil vaart maken met citymarketing en daarom moeten er leuke stukjes op de gemeentelijke website komen (daar kijken toeristen immers veelvuldig op) en een mooie folder voor mensen in lokale hotels die klaarblijkelijk op de gemeentelijke website hebben gekeken, anders zouden ze immers niet in zo’n tof Amstelveens hotel zijn beland.

Afijn. Ik dacht ’s nachts aan die folder en wat daar in moest komen. Wat hebben we te verkopen? Ik heb mijn afgelopen week eens samengevat en als stukje burgerparticipatie een opzetje gemaakt.

“Lieve toeristen, welkom in Amstelveen. Als u straks wakker bent gebulderd door de vliegtuigen, kunt u richting Stadshart met zijn unieke winkels zoals de V&D. Als highlight treft u hier een prachtig plein met een enorme bronzen boog van drie ton. Als u midden op het plein gaat staan met uw armen omhoog, kan uw partner een foto maken zodat het net lijkt of u de boog optilt. Feitelijk nét zoiets als de toren van Pisa. Die foto deelt u dan op Facebook, waardoor uw vrienden ook kunnen zien hoe geweldig het hier is.

Daarna koerst u af op één van de 2783 schitterend beplante rotondes, waar u een unieke combinatie ziet van onze voorliefde voor gemotoriseerd vervoer en ons groen. Om te zorgen dat u de Route du Rotonde zonder hindernissen (een enkele fietser uitgezonderd) kunt nemen, hebben we de Avondvierdaagse afgelast (dat laatste liever niet delen op Facebook, de foto’s van het groen uiteraard wel).

’s Avonds dompelt u zich onder in het échte Amstelveen. Om onze ware volksaard te ontdekken, kan ik u Abina warm aanbevelen. Daar waar iedereen met een abonnement op de zonnebank samenkomt, kunt u met Quincy en een breed scala artiesten die ook op -y eindigen het leven bezingen met veel bier. Want laten we wel wezen, stiekem is er niets leuker dan dat. U zet het alleen niet op Facebook. Dat doet u daags later uiteraard wél met het van der Togt en het Cobra Museum.

Dat alles en méér, lieve toeristen, vindt u in Amstelveen. Stad van uitersten waar we alles hebben. Behalve dan een stadsdichter. Als u daarvoor een oproepje op Facebook wilt plaatsen…?”

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. betekst schreef:

    Amstelveen, daar kun je niet omheen … met knipoog naar de A9 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s