Inspector Clouseau en de Citymarketing

foto-22Een wilde achtervolging van een Franse auto die niet mee wilde doen aan een verkeerscontrole op de A2, eindigde na een dollemansrit door Amstelveen in de parkeergarage van het Stadshart, waarbij de slagboom sneuvelde. Agenten moesten hun vuurwapen trekken, maar de inzittenden zijn ontkomen. Het spijt me, mensen van Amstelveen. Ik heb u onnodig in gevaar gebracht.

Kijk, mijn vorige stukje was alleen bedoeld als voorzetje om al het moois dat Amstelveen te bieden heeft in de citymarketoriale spotlights te zetten met leuke stukjes op de gemeentelijke website, maar dat het zó’n vlucht zou nemen (dat is een woordgrapje), had ook ik niet kunnen bedenken.

Het kan niet anders of de glossy folder ‘Amstelveen daar wil je heen’ moet ook in Frankrijk bekend zijn geraakt – ik denk doordat Franse journalisten daags de gemeentelijke website van Amstelveen afspeuren om al dat moois prominent in Le Figaro te zetten. Je hoeft geen Crime Scene InvestiGeertje te zijn om te bedenken hoe dat is gegaan, aan die Franse keukentafel: “Mince alors, regardez! En Amstelveen, la ville vert, il y a une grande arche de trois cent mille euros! Et vendredi c’est marché, au marché le fromage est beaucoup moins cher! Rapide!!!”, waarna men halsoverkop in de Peugeot is gesprongen richting dé toeristische trekpleister van de 21e eeuw – daarbij het fietspad niet ontziend, maar ja, daar vond toch al geen Avondvierdaagse meer plaats.

Ondertussen zijn we hier, om het tij te keren voor het te laat is, halsoverkop begonnen met het bijstellen van ons zojuist zo goed in de markt gezette imago. Zo gaan we tóch door met het spuiten van het giftige RoundUp, zodat we op de flitsende ‘Amstelveen, groenste gemeente’ borden bij de ingang van de stad ‘sponsored by Monsanto’ kunnen zetten, want dat staat toch net iets minder uitnodigend. En op het Stadsplein doen we voortaan gewoon massale verkeerscontroles.

In al hun haast om al dat moois dat Amstelveen te bieden heeft binnen één weekend te bekijken (onmogelijk natuurlijk), zijn de Franse toeristen wel ontkomen, waardoor we nu met de kosten van een stukke slagboom zitten. Mocht u twee mensen met een alpinopet en een stokbrood onder de arm in het Cobra zien lopen, meldt u dat dan even?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s