“Waarde jury van de Entente Florale,

foto-23Onlangs bezocht uw jury Amstelveen waarna wij gekroond werden tot ‘Gouden Groenste Gemeente’. Wij van het College willen u nu vragen om dat besluit te herzien. We zijn natuurlijk heel trots op het juryrapport, maar menen bij nader inzien dat we ten onrechte punten hebben laten liggen.

Kijk, tijdens de jurywandeling door onze groene stad kwam onze onkruidverdelger ‘RoundUp’ natuurlijk ter sprake als strafpunt. Wij meldden toen trots dat we, vooruitlopend op het landelijke verbod, begin 2015 met dat gif zouden stoppen. Dat hadden we namelijk aan onze kiezers beloofd (alsof die aanstellers daags met hun neus op de stoep liggen) en ‘gifvrij’ klonk ook lekker groen dachten we. Naar nu blijkt hebben we u toen verkeerd voorgelicht: RoundUp ís namelijk helemaal niet slecht. We zijn feitelijk dus nóg groener dan we al dachten.

Milieuvriendelijk wieden kost namelijk heel veel energie, zo blijkt. Bijvoorbeeld om water te verhitten. Ook moet je vaker vegen en dat kost weer diesel. En eerlijk gezegd kost het bedenken van al die alternatieve plannen ons ook heel veel energie en hebben we voor de 3 ton die het extra moet kosten stiekem al een bronzen boog gekocht. Dus als we de schadelijke gezondheidseffecten gewoon even negeren (even aan het fietspad likken en je vergeet ze op slag), dan is RoundUp het minst milieubelastend. Inderdaad, dat is appels met peren vergelijken, maar die zijn immers ook groen.

Bij GroenLinks zijn ze nu natuurlijk Heel Erg Giftig. Maar weet u, beste jury? Dat komt eigenlijk wel goed uit. Zolang we gewoon doen of alleen de mensen van GroenLinks boos zijn, kunnen we de zaak mooi bedekken met de lucht van zelfgebreide sokken en spruitjes. Dat onze eigen D66- en PvdA-kiezers misschien ook wel boos zijn omdat we onze afspraken niet nakomen, nou, daarvoor wilden we u dus om een gunst vragen.

Wij vroegen ons af, beste jury, of u – nu u dit weet – het juryrapport kunt herzien en ons éxtra punten toe wilt kennen. Dan kunnen we naast onze Groene Oorkonde een speciale platina rozet ophangen voor ons onkruidbeheer. Om maar bij het groen te blijven: daar tuinen die kiezers, met gevaar voor eigen leven, vast wel in. Groe(te)n, het College.”

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. betekst schreef:

    Heel Erg Giftig = heg = groen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s