Wildwestwijk in Amstelveen

foto-31Zeg, beste criminelen des lands. Ik wil graag iets afspreken. Kijk, dat je vroegtijdig school hebt verlaten en derhalve maar kiest voor het minder rechte pad, dat moet je helemaal zelf weten. Maar dat je met die vier hersencellen vervolgens al onze citymarketoriale bedoelingen overhoop schiet, dat rekenen wij – de mensen van Amstelveen – jullie zwaar aan (aan hè? niet af).

We waren stiekem ook best een beetje jaloers hoor. Ik bedoel, wij doen hier met z’n allen ons stinkende edoch tevergeefse best om onze slaapstad landelijke bekendheid te geven, en jullie openen met je knalfuif gewoon in één keer het NOS-journaal. En nu staat “Slaapstad Amstelveen” ineens prominent op de kaart, alleen niet helemaal op de manier zoals wij het bedoeld hadden.

Natuurlijk moeten we jullie ook dankbaar zijn want het biedt ons allemaal nieuwe kansen voor de citymarketing. Denk aan een leuke bustour (u weet wel, zo’n dubbeldekker met een open dak) door “Moordstad Amstelveen, daar wil je dood gevonden worden!” (alvast bedacht voor op de flyer). Het Koude Dorp, de Wildwestwijk het Kostverlorenkerkhof, ik voorzie een keur aan toeristisch attractieve kwinkslagen. Hartstikke lucratief.

Maar dat gezegd hebbende, schietende vrienden met rare bijnamen, hebben we nu wel ruimschoots voldoende input om onze naam als Crimineelste Gemeente op de kaart te zetten: u kunt weer stoppen. Nog een paar wijze lessen voor de toekomst.

Kijk, ik snap dat jullie uit emancipatoir oogpunt – heel nobel – vrouwen graag gelijke kansen willen geven. Maar ik heb altijd geleerd (uit spannende boeken) dat er zoiets bestaat als een erecode. Nu kunnen jullie door de absentie van alles wat kan nadenken natuurlijk geen boeken lezen (tip: bij de bieb hebben ze luisterboeken), maar het schijnt dus dat je met je tengels van de bijproducten van je rivaal af moet blijven. Doe er je voordeel mee.

Maar vooral zou ik graag willen voorstellen (ik weet niet of er een bestuursvergadering is waar ik dat in kan brengen?) om een nieuwe erecode in te stellen. Wie je ook meent te moeten omleggen, zullen we voortaan afspreken dat we dat – net als iedere andere ouderlijke ruzie – niet meer doen in het bijzijn van de kinderen? Die hebben de toekomst, weet je. Zij wel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s